Siirry sisältöön

Vastuullisuuskerroin

Jumbo-Flamingossa on otettu käyttöön vastuullisuuskerroin, jonka avulla kauppakeskus tähtää Suomen vastuullisimmaksi kauppakeskukseksi vuoteen 2030 mennessä.

Vastuullisuuskerroin koostuu kauppakeskuksen omien, siellä toimivien liikkeiden sekä asiakkaiden eri kokoisista vastuullisuusteoista, jotka yhteenlaskettuna tuottavat kokoaan suuremman kerrannaisvaikutuksen. Teoilla edistetään esimerkiksi ekologista kestävyyttä ja sosiaalista yhdenvertaisuutta.

Pienetkin teot voivat vaikuttaa isosti, kun niitä on tekemässä tarpeeksi suuri joukko ihmisiä. Kauppakeskuksessa on 170 liikettä, lähes 2000 työntekijää ja vuositasolla liki 12 miljoonaa kävijää, missä on äärettömästi mahdollisuuksia vastuullisen teon tekemiseen.

Vastuullisuuskertoimessa on kyse liikkeiden, asiakkaiden, lähialueiden ihmisten ja Jumbo-Flamingon omista vastuullisuusteoista, jotka saattavat yksittäisinä tekoina olla pieniä, arkisia valintoja mutta yhteenlaskettuna tuottavat Suomen suurimman vastuullisuuskertoimen. Jokaisella teolla on vaikutusta ja niistä jokainen kasvattaa vastuullisuuskerrointa.

Vastuullisuuskerroin ei ole matemaattisesti pätevä kaava, vaan sen idea on ilmentää yhdessä tekemisen mahdollisuuksien rajattomuutta. Mitä enemmän toimijoita ja tekoja, sitä suuremmaksi kerroin kasvaa.

Yksi ensimmäisistä Jumbo-Flamingon vastuullisuusteoista on vantaalaistaiteilija Riika Anundilta tilattu yhteisötaideteos, jonka materiaalina käytetään Jumbo-Flamingon uudistuksessa vaihdettuja vanhoja lattialaattoja.. Yhteisöllisissä työpajoissa luotava taideteos edistää materiaalinsa puolesta ekologista kestävyyttä, kun vanhat laatat saadaan uudelleen käyttöön. Sosiaalinen vastuu toteutuu puolestaan itse työpajoissa, jotka osallistavat lähialueiden ihmisiä yhteiseen toimintaan.

Anundin ja vantaalaisyhteisöjen luoma taideteos paljastetaan Jumbo-Flamingossa 13.-18.5. järjestettävän vastuullisuusviikon päätteeksi. Tapahtumaviikon aikana vastuullisuuden teemat näkyvät kauppakeskuksessa esimerkiksi kiertotalouden ja hävikkiruoan hyödyntämisen muodossa.