Jumbo-Flamingon vastuullisuuskerroin starttasi Veromäen koulun kuudesluokkalaisten taidetyöpajalla

Jumbo-Flamingossa alkoi perjantaina uusi, entistäkin vastuullisempi aikakausi, kun vastuullisuuskertoimen yksi ensimmäisistä toimenpiteistä pantiin täytäntöön vantaalaistaiteilija Riika Anundin järjestämässä yhteisöllisessä taidetyöpajassa.

Jumbo-Flamingon vastuullisuuskerroin koostuu kauppakeskuksessa toimivien liikkeiden, asiakkaiden ja lähialueiden ihmisten sekä Jumbo-Flamingon omista vastuullisuusteoista, jotka yhteenlaskettuna tuottavat Suomen suurimman vastuullisuuskertoimen. Vastuullisuusteoilla edistetään esimerkiksi ekologista kestävyyttä ja sosiaalista vastuuta. Jumbo-Flamingo tähtää Suomen vastuullisimmaksi kauppakeskukseksi vuoteen 2030 mennessä.

Ensimmäinen vastuullisuuskertoimen teko on yhteisöllinen taideprojekti, jossa Jumbo-Flamingon uudistuksessa vaihdetuista lattialaatoista luodaan mosaiikkitaideteos yhdessä lähialueiden asukkaiden kanssa. Teos syntyy syksyn ja kevään aikana viidessä eri taidetyöpajassa, joissa kussakin eri kutsuvierasryhmät työstävät samaa teosta. Perjantaina 27. lokakuuta kauppakeskuksessa vietettiin ensimmäistä taidetyöpajapäivää. Paikalle saapui 21 Veromäen koulun kuudesluokkalaista, jotka pääsivät oitis tositoimiin, sillä tehtävänä oli särkeä kauppakeskuksen vanhoja lattialaattoja vasaralla mosaiikkiteosta varten.Pauke oli melkoinen, mutta lapset ja muu henkilökunta oli tietysti varustettu asianmukaisilla suojavarusteilla, kuten kuulosuojaimilla, työhanskoilla ja suojalaseilla.

Takomisen vastapainoksi taidetyöpaja tarjosi tilaa ja aikaa palasien luovaan sommitteluun. Anundi antoi lapsille vapaat kädet viedä teosta sellaiseen suuntaan kuin he halusivat. Rajoittaminen tai liika ohjailu ei ole taiteen hengen mukaista. Paikalla oli myös median edustaija, jotka seurasivat mielenkiinnolla taideteoksen syntymisen ensivaiheita ja haastattelivat osaa oppilaista.

Mosaiikkitaideteoksen työstäminen jatkuu seuraavissa työpajoissa, joihin kutsutaan osallistujiksi muita lähialueiden yhteisöjä. Viimeiseen työpajaan ovat tervetulleita kaikki Jumbo-Flamingon asiakkaat. Valmis yhteisötaideteos paljastetaan Jumbo-Flamingon keväällä järjestettävässä vastuullisuusviikonlopussa. 

Jaa somessa