Siirry sisältöön

Palvelut kävijöille

Tutustu Jumbo-Flamingon monipuolisiin palveluihin:

Jumbon infopiste

Infopisteemme löydät Jumbon 1. kerroksesta, Keskusaukion kulmasta. Piste palvelee kauppakeskuksen aukioloaikoina suomeksi ja englanniksi. Muita infopisteen palveluita ovat HSL reittiopastukset ja muut kauppakeskuksen palveluopastukset, taksitilaukset, iPadien käyttömahdollisuus sekä kuulutusmahdollisuus. Pisteelle voit ilmoittaa kauppakeskukseen liittyvistä huolto- tai siivoustarpeista. Infopisteellä voit myös ladata matkapuhelimesi akun.

Pysäköintikäytäntömme

Jumbo-Flamingossa on mahdollisuus pysäköidä veloituksetta 5 tunnin ajan kahdessa eri pysäköintihallissa.

Jumbon pysäköintihallissa pysäköidään kiekkoa käyttäen

Suurin osa pysäköintipaikoista sijaitsee Jumbon pysäköintihallissa, jonne saapuminen tapahtuu Vantaanportinkadun kautta, Jumbon edestä. Pysäköintihalli on avoinna hypermarkettien aukioloaikojen mukaan joka päivä klo 06-24. Pysäköidä saa 5h kerrallaan kiekkoa käyttäen pysäköintihallin viidessä eri kerroksessa.

Jumbon P1, P2 ja P3 -pysäköintihallien ajoväyliä korjataan kevään ja kesän aikana

P1-tasolla on aloitettu kuluneiden ajoväylien korjaus Valuuttakadulta Prisman edustalla. K-Citymarketin puolen ajoväylät korjataan kesä-heinäkuussa ja muiden kerrosten väylät tämän jälkeen.

Tällä hetkellä P2-tasolle pääsee ajamaan kahta reittiä kauppakeskuksen edustalla kulkevan Vantaanportinkadun kautta. Ensimmäinen reitti kulkee ABC-tankkausasemaa lähinnä olevasta liikenneympyrästä, josta pääsee oikealle kääntymällä P2-tason eteläpäätyyn. Myös Vantaanportinkadun keskimmäisestä liikenneympyrästä pääsee ajamaan suoraan sisään P2-tasolle.

Korjaustyö etenee yksi kaista kerrallaan n. 40 metrin osissa, mutta toinen kaista pidetään koko ajan käytössä. Yksi kaista on poissa käytöstä aina noin viikon ajan.

Parkkihallien kunnostustyöt valmistuvat lokakuussa 2024. Ajoväylien korjausalueita lukuun ottamatta parkkihallien pysäköintipaikat ovat normaalisti käytössä ja niitä on riittävästi.  Pahoittelemme töistä johtuvaa haittaa!

Flamingon pysäköintihallissa rekisterikilven tunnistusjärjestelmä

Ajo Flamingon pysäköintihalliin tapahtuu Tasetieltä, Flamingon pääsisäänkäynnin vierestä. Kamerat tunnistavat ajoneuvon rekisterinumeron sisään- ja ulosajotilanteessa. Parkkeerata saa 5h kerrallaan maksutta. Yli 5h parkkeerauksen voi maksaa eri tavoin: kahdella maksuautomaatilla (Flamingon 2. kerroksessa ja 0-kerroksessa), Aimoparkin Taskuparkki-sovelluksella tai netissä osoitteessa aimopark.fi/easy. Ilmaisen 5h pysäköinnin jälkeen, maksu on 0,50 senttiä / 30 min. Mikäli yli 5h pysäköintiä ei makseta paikan päällä, Aimo Park lähettää laskun postitse yli 5h ylittävältä ajalta rekisteritunnuksen haltijalle. Paperilaskuun tulee 5 €:n laskutuslisä.

Ongelmia maksun kanssa? Ole yhteydessä Aimo Parkiin osoitteessa aimopark.fi tai puhelimitse numeroon 020 781 2410.

Kierrätyspisteet

Jumbo-Flamingossa kierrätys onnistuu vaivattomasti ostosreissun yhteydessä. Suurimman kierrätyspisteemme löydät Jumbon edestä, Lentoasemantien puoleiselta ulkopaikoitusalueelta. Pullot, tölkit, muovit, pahvit, metallit, lasit sekä SER-jätteen (sähkö- ja eletroniikkaromun) voit jättää myös parkkihallin keskeltä löytyvän Pullotalon pullonpalautuspisteille.

Kotitalousjätteiden kierrätys ulkokierrätyspisteellä

Jumbo-Flamingossa voit kierrättää monenlaiset kotitaloudessa syntyvät kierrätysmateriaalit. Suurin kierrätyspisteemme löytyy Lentoasemantien puoleiselta ulkopaikoitusalueelta, Jumbon edestä.

Mitä kaikkea kierrätyspisteellä voi kierrättää?

  • Lasipakkaukset

  • Kartonkipakkaukset

  • Paperi

  • Metalli

  • Muovipakkaukset

  • Vaatteet, kengät, laukut, kodintekstiilit, lelut ja urheiluvälineet (UFF)

Kierrätyspistettämme ylläpitää HSY (Helsingin seudun ympäristöpalvelut) sekä Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy.

Pullotalon pullonpalautus- ja kierrätyspiste

Jumbo-Flamingon pullonpalautuspisteet sijaitsevat Jumbon pysäköintitasolla P1 ja P3, parkkihallin keskellä sijaitsevassa Pullotalossa. Niiden yhteydestä löytyvät keräysastiat muoville, kodin pientekniikalle, pahville, lasille ja metallille.

 

Mitä kaikkea pullotalossa voi kierrättää?

 • Pantilliset pullot ja tölkit
 • Muovit
 • Pahvi
 • Kodin pientekniikka, kuten
  • pienet sähkölaitteet
  • paristot ja pienakut
  • loisteputket ja lamput
  • mustepatruunat
  • eL-lamput ja LED-lamput
  • matkapuhelimet

Lisäksi Pullotalon ulkopuolelta löytyy erilliset keräysastiat lasille ja metallille.

Pullotalojen kierrätyspisteet ovat avoinna klo 6-24.

Lue lisää Jumbo-Flamingon vastuullisuusteoista ja kierrätysmahdollisuuksista.

Boksi-lahjoituspiste

Jumbo-Flamingosta löytyy myös pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspiste. Bokseja on kaksi ja ne löytyvät P3-pysäköintitason pullotalosta.

Boksiin voi tuoda itselle ylimääräisiksi jääneet hyväkuntoiset kodin tavarat: vaatteet, tekstiilit ja kaikenlaiset muut ei-särkyvät tavarat. Tavarat voi pakata esimerkiksi kestokassiin tai muovisäkkiin. Boksi on käytettävissä kauppakeskuksen aukioloaikojen mukaisesti.

Tavaralahjoitukset siirtyvät Boksista Kierrätyskeskuksen myymälöihin ja verkkokauppaan, joista ne pääsevät uuteen elämään, ilahduttamaan seuraavia käyttäjiä. Lahjoitusten tuotto käytetään paikalliseen ympäristö- ja työllistämistyöhön.

 

Mitä Boksiin voi lahjoittaa?

 • Vaatteet, kengät, laukut, asusteet, korut
 • Kodintekstiilit, esim. pyyhkeet, lakanat, pöytäliinat jne.
 • Kirjat, tallenteet, lelut ja pelit
 • Käsityö-, ompelu- ja askartelumateriaalit ja -tarvikkeet
 • Pienet työkalut ja remontointitarvikkeet
 • Säilytysastiat, aterimet ja muut ei-särkyvät kodintuotteet

Koiraparkki

Koiraparkki löytyy Jumbon pysäköintihallin P1-tasolta, Market-tason sisäänkäynnin läheisyydestä. Koirille on varattu 5 lukittavaa häkkiä, joissa ne voivat turvallisesti odotella ostosreissun ajan. Koirat ovat toki tervetulleita asioimaan myös sisälle kauppakeskuksen julkisiin tiloihin (pois lukien elintarvikeliikkeet).

Lapset

Jumbo-Flamingosta löytyy paljon hyödyllisiä ja hauskoja lapsiperheille suunnattuja palveluita ja tiloja. Lapsia rakastava maskottimme Jupu Pupu vierailee tasaisin väliajoin kauppakeskuksessa ja myös lapsiperheille suunnattuja tapahtumia järjestetään vuosittain. Pienten asiakkaiden viihtyvyys on meille niin tärkeää, että kauppakeskuksestamme löytyy lasten vessoja, joista löytyy pikkuväelle paremmin sopivat lasten pöntöt sekä pullonpalautuspisteiltä lasten portaat, joiden avulla myös lapset ylettyvät pullonpalautusautomaateille.

Lasten leikkipaikat

Jupu Pupun leikkipaikka sijaitsee Jumbon 1. kerroksessa, ravintolamaailman päädyssä, Hesburgerin vieressä. Leikkipaikka kätkee sisälleen liukumäen, lasten pelejä sekä eri kokoisia rakennuspalikoita omien rakennelmien ja esteratojen tekemiseen. Leikkipaikka on auki kauppakeskuksen aukiolojen mukaan.

Prisman sisältä löytyy kiipeilytalo ja karuselli, jotka ovat lapsiperheiden käytössä market-tasolla täysin ilmaiseksi.

Vaipanvaihtopisteet ja lastenhoitohuone

Jumbo-Flamingosta löytyy yhteensä kuusi vaipanvaihtopistettä inva-vessojen yhteydestä, 4 Jumbon puolelta ja 2 Flamingon puolelta. Näiden lisäksi vaippaikäisten käytössä on myös suurempi lastenhoitohuone, joka löytyy Jumbon 1. kerroksesta, Hesburgerin vierestä.

Jumbon viihtyisässä ja tilavassa lastenhoitohuoneessa vauvan hoito sujuu lapsiystävällisissä tiloissa. Hoitohuoneesta löytyy mikro ja pieni ruokailualue sekä rauhallinen imetysnurkkaus. Lastenhoitohuoneen yhteydestä löytyy automaatti, josta voi ostaa yksittäisiä vaippoja, välipalaa ja lasten puhdistuspyyhkeitä. Katso tarkat sijainnit pohjakartasta.

Lastenrattaat ja lapsiperheiden ostoskärryt

Jumbo-Flamingosta löytyy myös lainattavia lastenrattaita, joita voi tiedustella Jumbon keskusaukiolla sijaitsevalta infopisteeltä. Lastenrattaita voi lainata ilmaiseksi ostosreissun ajaksi.

Jumbon market-tasolta (0. kerros), ylempiin kerroksiin johtavien liukuhihnojen juuresta löytyvät kaukalokärryt pienille vauvoille sekä istuimelliset ostoskärryt kahdelle tai yhdelle lapselle. Myös autoa muistuttavat lastenkärryt tekevät ostosreissusta entistä mukavamman ja ne löytyvät markettien välistä heti sisäänkäynnin tuntumasta.

Jupu Pupu

Jumbo-Flamingon Jupu Pupu -maskotti viihdyttää lapsia kauppakeskuksen käytävillä erityisesti juhlapyhien aikaan. Varmimmin ystävällisen pitkäkorvamme bongaat keskusaukiolta tasatunnein klo 11-17 välisenä aikana esiintymispäivinä.

 

Liikuntarajoitteiset

Jumbo-Flamingo haluaa taata esteettömän liikkumisen kaikille. Henkilötietojasi vastaan tarjoamme lainaksi pyörätuoleja kauppakeskuksessa helpottamaan asiointia. Voit lainata pyörätuolin vartijoiltamme P3-tason pääsisäänkäynnin luota sekä K-citymarketin ja Prisman välistä market-tasolta (0. kerros).

Inva-WC löytyy Jumbo-Flamingosta jokaisen wc-tilan yhteydestä. Eri kerrosten välillä liikkuminen onnistuu sujuvasti lukuisilla hisseillämme.

Jumbon pysäköintihallin P3-tasolla, pääovien läheisyydessä sijaitsee taksiasema, johon mahtuvat jopa 2,8 m korkeat invataksit.

Löytötavarat

Kun sinulla on kysyttävää löytötavaroihin liittyen, ota yhteys Jumbon keskusaukiolla (1. krs) sijaitsevaan infopisteeseen, puh. 09 7744 6068 / info@jumbo.fi

Jumbosta ja Flamingosta löytyneitä tavaroita säilytetään noin kahden viikon ajan katoamisesta, jonka jälkeen ne luovutetaan Suomen löytötavarapalvelun haltuun tai poliisille. Kaikki kauppakeskuksesta löytyneet tavarat ovat laitoslöytöjä, eikä niistä näin ollen makseta löytöpalkkiota. Niiden omistusoikeus ei myöskään missään vaiheessa siirry löytäjälle. Noin kahden viikon jälkeen löytötavaroita voi kysellä Suomen löytötavarapalvelusta numerosta 0600 41006.

Pankkiautomaatit

Jumbo-Flamingosta löydät useita pankki- että talletusautomaatteja. Automaatit löytyvät market-tasolta (0. kerros), 1. kerroksen pääovien vierestä, Robert’s Coffeen edustalta sekä Stockmannin päädystä.

Rahan talletus onnistuu Stockmannin päädyn automaatilla sekä Robert’s Coffeen edessä olevalla automaatilla kauppakeskuksen aukioloaikojen mukaan (ma-la 10-20 ja su 11-18). Katso automaattien sijainnit pohjakartasta.

Postipalvelut ja pakettiautomaatit

Kirjepostilaatikot sijaitsevat kaikilla kauppakeskuksen pääsisäänkäynneillä; market-tasolla, P3 tasolla pääovien sekä Stockmannin päädyn läheisyydessä sekä Flamingon pääsisäänkäynnin luona.

Postin pakettiautomaatti sekä DHL:n, Postnordin ja DB Schenkerin noutoautomaatti löytyvät K-citymarketin ja Prisman välistä, liukunauhojen luota.

Voit noutaa verkko-ostoksesi pakettiautomaatista kätevästi ostosreissusi yhteydessä, kun olet saanut tekstiviesti-ilmoituksen paketin saapumisesta. Postin pakettiautomaatista voit myös lähettää paketteja ostamalla lähetyksen Postin verkkosivuilta ja varaamalla lokeron haluamastasi automaatista. Katso pakettiautomaattien sijainti pohjakartasta.

Säilytyslokerot

Voit säilyttää tavaroita Jumbo-Flamingon säilytyslokeroissa, jotka sijaitsevat market-tasolla (0. kerros). Lokerot toimivat millä tahansa etäluettavalla kortilla (esim. Plussa- tai S-etukortti). Lokeroiden käyttö on maksutonta. Huomioithan, että lokerot ovat käytössä kauppakeskuksen aukioloaikoina ja lokerot tyhjennetään aina kauppakeskuksen sulkeuduttua. Katso säilytyslokeroiden sijainnit pohjakartasta.

Säilytyslokeroiden vikatilanteissa voit olla yhteydessä Jumbon turvavalvomoon 09-7744 6041 ja lokeroihin jääneitä tavaroita voi tiedustella infopisteeltä numerosta 09-7744 6068 tai sähköpostilla osoitteesta info@jumbo.fi

WiFi

Jumbo-Flamingossa WiFin käyttö on helppoa ja maksutonta – tarjoamme asiakkaillemme käyttöön ilmaisen WLAN-yhteyden.

Wörkkis – työtila

Flamingoon on avattu uusi, kaikille avoin Wörkkis-työtila, joka tarjoaa puitteet niin etätöiden tekemiselle kuin opiskelullekin. Työtilasta löydät erilaisia työpisteitä pöytäpisteistä rentoihin sohvapaikkoihin sekä äänieristetyn puhelinkopin tärkeitä puheluita varten. Mikä parasta, kauppakeskuksen laajat ravintola- ja kahvilapalvelut ovat lähellä käytettävissäsi. Työtilassa on myös säilytyslokeroita, joihin voit jättää tavarasi kipaistessasi muualla, kunhan tuot oman lukon mukanasi ja tyhjennät lokeron lopetettuasi työskentelyn työtilassa. Wörkkiksessä toimii maksuton Wifi, eikä paikkavarausta tarvitse tehdä etukäteen. Wörkkis on auki ma-pe 8-20, la 8-18 ja su 11-18.

Wörkkis-työtila löytyy Flamingon 2. kerroksesta, Break Sokos Hotel Flamingon päädystä. Jos saavut autolla, lähin sisäänkäynti pysäköintihallista on B2.

Yhteiskäyttöautot ja sähköautojen latauspisteet

Jumbon parkkihallista löytyy 76 sähköautojen latauspistettä, jotka sijaitsevat pysäköintihallissa tasoilla P1 (vihreä-taso), P2 (keltainen taso) ja P3 (liila-taso). Flamingon parkkihallista löytyy neljä sähköautojen latauspistettä.

Jumbo-Flamingosta voit lainata yhteiskäyttöautoja, jotka toimivat minuuttiveloitteisesti puhelimesi kautta. Kirjaudu ja rekisteröidy valitsemaasi palveluun osoitteessa 24Rent.fi tai 24go.fi ja näät vuokrattavissa olevat autot ja niiden vuokrahinnat.

Auton voi palauttaa sovelluksen tarjoamille pysäköintialueille ympäri Helsinkiä. 24Rent -auto voidaan ottaa käyttöön myös pidemmäksi aikaa. Näissä tapauksissa auto tulee palauttaa takaisin Jumbon pysäköintihalliin.

Yhteiskäyttöautot löytyvät Jumbon P3-pysäköintihallista, heti ensimmäisen sisäänajon oikealta puolelta.