Jumbo-Flamingon uudistus on edennyt suunnitellusti ja työt jatkuvat joulutauon jälkeen tammikuussa

Jumbo-Flamingossa on käynnissä uudistus, jolla luodaan tunnelmaltaan ja ulkonäöltään entistä yhtenäisempi ja viihtyisämpi kauppakeskus. Kesän ja syksyn aikana on uusittu muun muassa lattiapintoja sekä liikkeiden julkisivuja. Purkujätteelle on mietitty uutta käyttöä taiteena. Nyt käynnissä oleva uudistuksen ensimmäinen vaihe valmistuu jouluun 2024 mennessä ja hankkeen kokonaisarvo on noin 25 miljoonaa euroa. Myös Vantaan ratikkapäätös lisää kauppakeskuksen vetovoimaisuutta.

Kesällä alkaneet uudistustyöt ovat hyvässä vauhdissaJumbo-Flamingon kauppakäytävät ja aulat saavat modernimman ilmeen, kun yleisten tilojen lattiat uusitaan. Valmiita lattioita voi ihailla jo Stockmannin päädyn toisessa kerroksessa sekä ensimmäisen kerroksen keskusaukion läheisyydessä. Työt jatkuvat ensi vuoden tammikuussa. Yhtenäiset lattiapinnat luovat koko Jumbo-Flamingoon eheämmän tunnelman, millä taataan asiakkaille entistäkin parempi kauppakeskuskokemus.

Myös liikkeiden julkisivujen uusiminen on aloitettu Stockmannin päädyn ensimmäisessä kerroksessa. Valmistuessaan julkisivut lisäävät liikkeiden näkyvyyttä, mahdollistavat entistä personoidummat ilmeet ja muuttavat koko kauppakeskuksen sisätiloja entistä näyttävimmiksi.  

Alkuvuonna 2024 alkavan Jumbon keskusaukion tasolaajennuksen valmistelevat työt ovat käynnistyneet ja markettasolta on purettu istuinalue tulevan laajennuksen tukirakenteiden tieltä. Tasolaajennus on osa Jumbon keskusaukion päivitystä näyttävämmäksi ja tekniikaltaan monipuolisemmaksi. Laajennuksen myötä keskusaukiolle saadaan asiakkaille enemmän viihtyisiä oleskelualueita ja kohtaamispaikkoja.

– Uudistus on sujunut kokonaisuudessaan hyvin, vaikka tämän kokoisissa projekteissa eteen tulee aina myös joitain haasteita, vaikkapa aikataulujen osalta. Toisaalta esimerkiksi lattiatyöt ovat edenneet jopa odotettua nopeammin. Yhteistyö vuokralaisten ja asiakkaiden kanssa on toiminut, minkä eteen olemme tehneet paljon töitä, Jumbo-Flamingon kauppakeskusjohtaja Olli Lehtoaro sanoo.

Jumbo-Flamingon uudistus on yhteydessä koko lähialueen kehitykseen. Viime keväänä Vantaan kaupunginvaltuusto teki päätöksen Vantaan ensimmäisen pikaraitiotielinjan rakentamisesta. Päätös lisää Jumbo-Flamingon ja lähialueen sekä koko Vantaan vetovoimaisuutta. Tulevaisuudessa Jumbo-Flamingo on entistä paremmin saavutettavissa myös joukkoliikenteellä.

Työt jatkuvat tammikuussa joulutauon jälkeen

Muutostöissä on alkanut joulutauko, joka jatkuu 8.1.2024 asti. Tauon jälkeen uudistustyöt näkyvät ja kuuluvat eri puolilla kauppakeskusta aiempaa isommin. 

– Kuten tähänkin asti, pyrimme myös jatkossa minimoimaan muutostöiden aiheuttaman haitan. Edelleen töitä tehdään pääosin öisin. Haluamme rauhoittaa myös liikkeille ja asiakkaillemme tärkeän joulunajan. Tammikuussa jatkamme taas töitä entistä Jumbomman kauppakeskuksen eteen, Lehtoaro sanoo. 

Purkumateriaaleille uusi elämä taiteena

Osa muutostöistä jääneistä, puretuista lattialaatoista saa uuden elämän vantaalaistaiteilija Riika Anundin yhteisötaideteoksen materiaalina. Taideteos luodaan yhdessä kauppakeskuksen lähialueiden asukkaiden kanssa Anundin vetämissä taidetyöpajoissa ja paljastetaan keväällä toteutettavassa viikonlopputapahtumassa. Ensimmäinen työpaja järjestettiin lokakuun lopussa Veromäen koulun kuudesluokkalaisten kanssa. Taidetyöpajat ovat osa vastuullisuuskerrointa, jolla Jumbo-Flamingo tähtää Suomen vastuullisimmaksi kauppakeskukseksi.

Jaa somessa