Siirry sisältöön

Vinkkejä vastuullisempaan arkeen

Kestävämpien valintojen suosiminen arjessa lähtee pienistä teoista ja huomioista. Ota talteen vinkkimme seuraavaa ostosreissua varten.  

Suunnittele ennakkoon

Kun suunnittelet ostokset ennakkoon, on helpompi ostaa vain asioita, joita todella tarvitset. Lahjaa miettiessä voi avoin lahjakortti tai elämyslahja olla hyvä vaihtoehto. 

 

Vuokraa vs. osta

Erityisesti juhlatilaisuuksiin tai muuten arjesta poikkeaviin tapahtumiin voi harkita tavaroiden vuokraamista omaksi ostamisen sijaan. Ainutkertaiseen juhlaan voi vuokrata esimerkiksi juhlapuvun tai täydennystä astiastoon. 

Tunnista sertifikaatit ja merkit

Sertifikaattiviidakossa on helppo eksyä, sillä erilaisia sertifikaatteja on monia. Sertifikaatit voivat kertoa esimerkiksi vastuullisesta tuotannosta tai materiaaleista, ja niiden avulla on helpompi suunnistaa ostoksilla. Aloita tutustumalla muutamaan helposti tunnistettavaan merkkiin, jonka tuotteita ostat säännöllisesti. Kyky tunnistaa ja muistaa merkkejä karttuu nopeasti. 

Pistä hyvä kiertämään ja osta käytettynä

Onko kotonasi vaate tai esine, jolle ei ole enää käyttöä? Pistä käyttökelpoiset tavarat myyntiin tai kierrätykseen. Esimerkiksi Emmyn palvelun kautta saat tarpeettomat vaatteesi kätevästi myyntiin ja monet kaupat myyvät second hand -tuotteita. 

Tutustu takaisinotto- ja kierrätyspalveluihin

Useat kaupat Jumbo-Flamingossa keräävät takaisin heiltä ostettuja tuotteita jatkokäyttöä tai kierrätystä varten. Osa liikkeistä tarjoaa alekoodin tuotteen palautuksen yhteydessä, joten myös lompakko kiittää. Tutustu liikkeiden vastuullisuustekoihin

Taistele ruokahävikkiä vastaan

Oli kyseessä sitten buffet-ravintola tai oma keittiö, suunnitelmallisuus kannattaa myös ruokapöydässä. Nappaa lautaselle tai ostoskassiin vain varmasti tarvitsemasi ruoka, niin vähennät helposti ruokahävikkiä. 

Hyödynnä julkista liikennettä tai pyöräparkkia

Jumbo-Flamingoon pääsee helposti julkisilla. Bussipysäkit ovat lyhyen kävelymatkan päässä.  Jumbon läheisyydessä on useita pyöräkatoksia ja myös kaupunkipyörillä pääsee myös liikkumaan kätevästi huhtikuusta lokakuuhun. Tutustu tarkempiin saapumisohjeisiin.

Ole armollinen

Kestävien ja vastuullisten valintojen tekeminen ei ole aina yksinkertaista tai helppoa. Lähde liikkeelle pienistä teoista – opit hiljalleen lisää vastuullisemmasta kuluttamisesta ja siitä muodostuu tapa.