Siirry sisältöön

Liikkeiden vastuullisuusteot

Liikkeiden vastuullisuusteot kategorioittain:

Hyväntekeväisyyskeräykset ja tapahtumat

Emotion

Emotion luovuttaa ajoittain myyntikelvotonta, mutta käyttökelpoista kosmetiikkaa Hyvä Arki -järjestölle.

Finnkino

Finnkino tekee yhteistyötä Mieli ry:n kanssa olemalla mukana Mielirauha-keräyksessä. Asiakkaat voivat keräyksen aikana ostaa vihreitä Mielinauhoja Finnkinon teattereista ja tukea tällä tavalla mielenterveystyötä. Finnkino ostaa myös nauhat kaikille työntekijöilleen.

Flamingo Spa

Flamingo Spa tekee yhteistyötä eri järjestöjen kanssa mm. vähävaraisten perheiden tukemiseksi, tarjoamalla heille joko ilmaisia tai reilusti alennettuja vesipuistoelämyksiä. Flamingo Spa on järjestänyt myös mm. lastenkodin lapsille ilmaisen vesipuistopäivän.

K-Citymarket

K-Citymarket osallistuu jouluna Joulupuu -lahjakeräykseen vähävaraisille perheille.

Marimekko

Marimekko on Helsinki Priden virallinen kumppani.

Musti & Mirri

Musti & Mirri järjestävät keräyksiä ja lahjoittavat päiväysvanhoja ruokia Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESYlle.

Partioaitta

Partioaitta järjestää vuosittain asunnottomien yön takkikeräyksen. Siihen voi osallistua lahjoittamalla hyväkuntoisia talvitakkeja asunnottomille Partioaitan ilmoittamana ajankohtana.

PETRIFUN Store

PETRIFUN Store järjestää 1-2 kertaa vuodessa paidan vaihtoviikot -kampanjan, jolloin saa alennusta uudesta tuotteesta tuodessaan vanhan kierrätyskelpoisen paidan tilalle. Asiakkaiden tuomat paidat lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Ajankohta vaihtelee vuosittain. 

Ruohonjuuri

Ruohonjuuri järjestää Roskaretki -tapahtuman, johon he kutsuvat asiakkaansa mukaan keräämään roskia yhdessä heidän kanssaan. Tapahtuma järjestetään usein Jumbon kauppakeskuksen läheisyydessä ja Ruohonjuuri tarjoaa pussit, hanskat, pientä purtavaa ja hauskaa seuraa.

Lisäksi Ruohonjuuri valitsee neljä niin kutsuttua ”hyvistuotetta” vuodessa, joiden kolmen kuukauden myyntituotto lahjoitetaan valittuun hyväntekeväisyyskohteeseen.

Sinsay

Sinsay osallistu Hope joulupuu -keräykseen jouluna.

Stockmann

Stockmann tekee yhteistyötä mm. Pelastakaa lapset -keräyksen kanssa.

The Body Shop

The Body Shopin kanta-asiakasbonukset voi lahjoittaa hyväntekeväisyyteen ja valikoimassa on ajoittain tuotteita, joiden myynnistä lahjoitetaan osuus hyväntekeväisyyteen. The Body Shop kampanjoi erilaisten yhteiskunnallisten ongelmien puolesta. Tämän lisäksi The Body Shop osallistuu erilaisiin hyväntekeväisyysarpajaisiin mm. kodittomien koirien hyväksi Bulgariassa.

Joka joulu The Body Shop kerää eri hyväntekeväisyyskohteelle varoja niin, että asiakkaiden lahjaostoksista lähtee suoraan osuus hyväntekeväisyyteen.

UFF

UFF:n toimintaan kuuluu kotimaan ympäristöpalvelu vaatekeräyksen muodossa, kehitysyhteistyön tukeminen Afrikassa ja Aasiassa sekä säätiön ympäristö- ja kehitysyhteistyöstä viestiminen. UFF kerää varoja käytettyjen vaatteiden myynnillä ja solmimalla rahoituskumppanuuksia kehitysyhteistyöohjelmien hyväksi. UFF:n myymälöissä järjestetään säännöllisesti keräyskampanjoita, jolloin asiakkailla on mahdollisuus lahjoittaa valitsemansa summa vaihtelevaan kehitysapukohteeseen suoraan oston yhteydessä. Tammikuussa 2024 UFF keräsi varoja lasten koulutukseen Intiassa.

Kierrätyspalvelut ja tuotteiden takaisinottopalvelut

Aleksi 13

Aleksi 13 myymälän Luhta ReUse -ohjelma antaa käytetyille vaatteille uuden elämän ja auttaa niitä palautumaan kiertoon. Kun tuot tarpeettomat vaatteesi Aleksi 13 myymälään, autat vähentämään tekstiilijätettä. Aleksi 13 myy vaatteesi edelleen second hand -tuotteena ReUse-verkkokaupassa tai antaa sille uuden elämän tekstiilikuituna.

Clas Ohlson

Clas Ohlson ottaa vastaan tyhjät mustepatruunat ja värikasetit. Jos olet Club Clas -jäsen, saat palautetuista patruunoista hyvityksen, jonka voit käyttää ostoksiisi myymälässä. Clas Ohlson ottaa vastaan myös lamput, loisteputket ja pienelektroniikkaa kierrätettäväksi.

Elisa

Ostaessasi uuden puhelimen Elisa tarjoaa hyvitystä kierrättäessäsi vanhan puhelimen, hyvitys vaihtelee puhelimen kunnon ja mallin perusteella. Mahdollisuuksien mukaan puhelin korjataan ja sille etsitään uusi onnellisen omistaja. Korjaamatta jääneet puhelimet toimitetaan yhteistyökumppaneille, jolloin niiden sisältämät valmistusmateriaalit kerätään talteen.

Emmy-myyntilaatikko

Emmy on Suomen suurin second hand -verkkokauppa ja avaimet käteen -myyntipalvelu merkkivaatteille. Myyntilaatikot löytyvät Jumbosta seuraavasta paikasta:

 • Stockmann Jumbo, 2. kerroksessa lastenosaston kassapisteen vieressä. Tyhjennys joka tiistai.

Emotion

Emotion vastaanottaa asiakkaiden vanhentuneet hajuvedet ja kynsilakat. Kynsilakat käsitellään Fortumin laitoksella korkeapolttouunissa, joka on suunniteltu vaarallisten jätteiden käsittelyyn.

Fonum

Fonum myymälässä voit kierrättää vastuullisesti ja tietoturvallisesti tuomalla vanhan puhelimesi tai tablettisi Fonum-myymälään. Fonum ostaa käytettyjä puhelimia, myös sellaisia, joissa on vikaa. Akku voi olla käyttöiän päässä tai näytössä voi olla särö. Fonum tarjoaa käytetyistä puhelimista ja iPadeista korvauksen, jonka summa määräytyy laitteen kunnon ja mallin mukaan. Fonum ottaa vastaan myös kaikki vanhat puhelimet, joilla ei ole enää käyttöarvoa ja huolehtii niiden asianmukaisesta kierrätyksestä veloituksetta.

Halti

Haltin myymälä ottaa vastaan käytettyjä Halti-ulkoiluvaatteita. Hyväkuntoiset vaatteet annetaan hyväntekeväisyyteen avuntarvitsijoille Hope ry:n ja Kotimaanavun kautta. Halti tarjoaa kierrätetyistä vaatteista 10 % alennuksen normaalihintaisesta tuotteesta seuraavan ostoskerran yhteydessä. Hyväntekeväisyyteen kelpaamattomat tuotteet toimitetaan raaka-aineeksi uudelleenkäyttöä varten.

H&M

H&M kerää tekstiilejä merkistä ja kunnosta riippumatta. Ne joko käytetään uudelleen tai toimitetaan edelleen kierrätykseen. H&M:n jäsenet ansaitsevat pisteitä kierrätyksestä sekä saavat etukupongin.

Jumbon Apteekki

Jumbon Apteekki vastaanottaa kotitalouksien lääkejätteitä.

K-Citymarket

K-Citymarketissa voi kierrättää tyhjät värikasetit, paristot ja pienakut, pienet kodinkoneet (SER) ja lamput.

Partioaitta

Partioaitta tarjoaa vanhojen ja aikansa palvelleiden ulkoiluvaatteiden ja -kenkien kierrätystä yhteistyössä I:CO – Yrityksen kanssa.

Polarn O. Pyret

Polarn O. Pyret tarjoaa second hand -palvelua, jossa heidän jäsenet voivat tuoda käytettyjä PO.P-vaatteita myymälään jälleenmyytäväksi ja se hyvitetään arvosetelillä.

Silmäasema

Silmäasema kerää käytetyt silmälasit.

Stadium

Yhdessä Human Bridgen kanssa haluamme antaa uuden elämän tuotteille, joita asiakkaamme eivät enää tarvitse. re:activate -keräyslaatikkoon otamme vastaan urheilutuotteita ja -tekstiileitä, niiden kunnosta riippumatta, ja toimitamme ne eteenpäin niitä tarvitseville. Näin annat jollekin toiselle mahdollisuuden parempaan elämään säästäen samalla maapalloa. Kaikki kierrätetyt tuotteet lähetetään joko käyttöön tai kierrätykseen.

Specsavers

Specsavers kerää vanhoja silmälaseja uusiokäyttöön.

Stockmann

Stocmannilta löytyy poistotekstiilien kierrätyspiste. Voit tuoda poistotekstiilit muovipussiin tai -säkkiin pakattuna Stockmannin tavaratalossa sijaitsevaan keräysrullakkoon (2.krs, lastenosasto).

Poistotekstiilikeräykseen kuuluvat rikkinäiset, virttyneet tai muutoin käyttökelvottomat vaatteet ja kodintekstiilit, kunhan ne ovat kuivia ja puhtaita. Pienet kuivat tahrat eivät haittaa. Takit, housut, hameet ja paidat sekä lakanat, pyyhkeet ja pöytäliinat voi toimittaa tiiviisti suljettuun muovipussiin pakattuna poistotekstiilikeräystä varten. Kaikki keräykseen toimitetut poistotekstiilit lajitellaan, käsitellään ja hyödynnetään uusien tekstiilien raaka-aineena. Hygieniasyistä keräykseen ei voi tuoda alusvaatteita, sukkia, tyynyjä, peittoja, pehmusteita, mattoja, vöitä, laukkuja tai kenkiä eikä kosteita, öljyisiä, homeisia, ötökkäisiä tai voimakkaan hajuisia tekstiilejä. Nämä voit lajitella sekajätteeseen.

Suomalainen Kirjakauppa

Suomalainen Kirjakauppa etsii kirjallesi uuden kodin. Voit tuoda Suomalaiseen Kirjakauppaan takaisin heiltä ostamasi uutuuskirjan ja saat kiitokseksi 5€ ostohyvityksen seuraavasta kirjaostosta. Kierrätettävän kirjan tulee olla kuluvan vuoden aikana ilmestynyt normaalihintainen, suomalainen kauno- tai tietokirja. Kirjan voi palauttaa kuittia vastaa 30 päivän sisällä ostoksesta. Tämä ei koske pokkareita, lasten- ja nuortenkirjoja eikä oppikirjoja.

Synsam

Synsam kerää vanhoja silmälaseja, joiden raaka-aineita kierrätetään ja hyödynnetään uusien silmälasien valmistuksessa. Silmälasit valmistetaan Synsamin tuotanto- ja innovaatiokeskuksessa Ruotsin Frösönissä, joka on Pohjoismaiden ainoa laatuaan.

UFF

Asiakkaat voivat tuoda UFF:n myymälään vaatekeräykseen käyttökelpoisia, ehjiä ja puhtaita vaatteita, kenkiä, laukkuja, kodintekstiilejä, vöitä ja muita asusteita sekä leluja ja urheiluvälineitä. Jos olet epävarma, onko lahjoituksesi sellaisenaan käyttökelpoinen vaate vai poistotekstiili, voit tuoda sen UFF:n keräysastiaan tai myymälään. UFF hoitaa vaatteiden ja tekstiilien lajittelun ja ohjaa ne uudelleenkäyttöön sellaisenaan tai materiaalina. Ammattitaitoinen lajittelu vähentää resurssihukkaa.

Yeppo & Soonsoo

Yeppo & Soonsoo kerää tyhjiä kosmetiikkapurkkeja. Palauttamalla tyhjän kosmetiikkapurkin myymälään, ansaitset -10 % kierrätettyä tuotetta kohden.

Kiertotaloutta edistävät tuotteet

Seuraavat liikkeemme ovat ilmoittaneet tarjoavansa kiertotaloutta edistäviä tuotteita.

Caffi

Caffissa säästetään luontoa yksi kertakäyttömuki tai -pussi kerrallaan tarjoamalla asiakkaille alennus seuraavista hyvistä teoista:

 • Kun asiakas ostaa juoman omaan mukiin, hän saa juomasta alennusta -0,50 €
 • Kun asiakas ostaa irtokahvia tai -teetä omaan pussiin, purkkiin tai johonkin muuhun omaan asiastaan, hän saa tuotteesta alennusta -0,50 €.

Fonum

Fonum myy käytettyjä puhelimia ja tabletteja. Fonumissa uskotaan, että puhelimetkin ansaitsevat uuden mahdollisuuden. Pieni kauneusvirhe on vain merkki eletystä elämästä. Fonum-myymälästä löytyy valikoima uudenveroiseksi kunnostettuja käytettyjä puhelimia useilta eri merkeiltä, kuten Apple tai Samsung. Ostamalla käytetyn puhelimen laitteen käyttöikä pitenee ja sen kierrätysvaiheessa syntyy vähemmän jätettä. Fonum myöntää käytetyille puhelimille myös 12 kuukauden Fonum takuun.

Halti

Halti on luonut tuotteilleen ECO-merkinnän, jotta tieto tuotteiden alkuperästä ja materiaaleista olisi helpommin saatavilla. ECO tarkoittaa sitä, että tuotteen on täytettävä vähintään yksi seuraavista vaatimuksista:

 • Tuotteessa käytetty materiaali on bluesign® -rajoitusten mukainen.
 • Tuote on valmistettu kierrätetystä materiaalista.
 • Tuotteen vettähylkivyyskäsittely on täysin fluorihiilivapaa.
 • Tuote on valmistettu orgaanisesta puuvillasta.
 • Tuotteessa käytetty korkealuokkaista sertifioitua untuvaa, joka on elintarviketeollisuuden sivutuote ja jäljitettävissä.

Iittala

Iittala tarjoaa Vintage-palvelua, astiapalvelua sekä 100 % kierrätyslasikokoelman tuotteita.

Vintage-palvelu antaa Iittalan tuotteille uuden elämän. Uuden kierrätysmuodon ansiosta asiakkaat voivat myydä tai ostaa Iittala-myymälässä jatkuvasti vaihtuvan Vintage-valikoiman tuotteita.

Iittalan vuonna 2021 aloittaman astiapalvelun tavoitteena on kiertotalouden tukeminen. Palvelu tarjoaa ekologisesti kestävän vaihtoehdon tuotteiden omistamiselle ja mahdollistaa tuotteiden sataprosenttisen uudelleenkäytön ja kierrätyksen. Astiapalvelun kautta astiasarjoja, aterimia, juomalaseja ja keittoastioita on saatavana samasta palvelusta kuukausimaksua vastaan. Tavoitteena on tarjota uusia vaihtoehtoja perinteiselle omistamiselle. Asiakkaiden myymälään palauttamat astiat kierrätetään uudelleenkäytettäviksi tai myydään Vintage-palvelun kautta.

Iittalan kierrätyskierrätyslasikokoelman jokainen tuote valmistetaan sataprosenttisesta kierrätyslasimateriaalista, jota saadaan Iittalan lasitehtaan tuotannon hukkalasista.

Iloinen Heppu

Iloinen Heppu myymälässä on myynnissä Plan Toys -tuotteita, jotka ovat ekologisia ja turvallisia puuleluja. Plan Toys hyödyntää materiaalina kumipuita, jotka ovat lopettaneet lateksin tuotannon. Kumipuu jauhetaan juuresta oksiin saakka. Kumipuusta saatuun massaan lisätään myrkyttömiä kasvivärejä ja seos puristetaan takaisin kiinteään muotoon käyttäen myrkytöntä liimaa. Pakkausmateriaaleissa käytetään kierrätyspaperia ja myrkytöntä vesipohjaista mustetta. Plan Toys:in vastuullisesti kumipuusta valmistetut tuotteet käyvät läpi tiukan seulan ja täyttävät kansainväliset standardit niin turvallisuuden kuin ympäristöystävällisyytensä osalta (ASTM, EN71, ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, SA 8000).  Tuotteiden valmistuksesta ylijäävä puuaines hyödynnetään biomassageneraattorissa, joka tuottaa sähköä koko tehtaalle sekä paikallisille kylille.

Iloinen Heppu myy myös Affen Zahn eläinaiheisia reppuja, joiden materiaalina on käytetty 50 % kierrätettyjä PET-pulloja.

Intersport

Intersportilla on myynnissä Vastuullinen valinta -merkittyjä tuotteita. Jokaisen tuotteen kohdalla on tarkemmin kuvattu juuri kyseisen tuotteen materiaalit, ominaisuudet sekä mahdolliset sertifikaatit, joiden perusteella tuotteen vastuullisuutta ja ominaisuuksia on helpompi tarkastella. Valikoimiin kuuluu mm. tuotteita joiden valmistusprosessi on ympäristöystävällisempi, tuotteet on valmistettu luonnonmateriaaleista tai kierrätetyistä materiaaleista, tai tuotteessa on huomioitu jatkokierrätettävyys.

Jysk

Suurin osa JYSKin tekstiilituotteista on STANDARD 100 by OEKO-TEX® – sertifioituja, kuten esimerkiksi Kunna-tuotteet. Tämä tarkoittaa, että tuote ei sisällä haitallisia kemiallisia pitoisuuksia. Osalla JYSKin tuotteista on myös MADE IN GREEN by OEKO-TEX® -sertifiointi, joka on laajennus OEKO-TEX® Standard 100 -merkintään. Tämä varmistaa myös ympäristöystävällisen ja sosiaalisesti vastuullisen tuotannon.

Life

Life -myymälän tarjontaan kuuluu mm. ekologisia puhdistusaineita siivoustarpeisiin, luonnonkosmetiikkaa sekä vegaanisia kauneustuotteita.

Marimekko

Marimekolla on oma pre-loved-myyntipalvelu, joka toimii verkossa. Myyntipalvelun kautta voi joko myydä tai ostaa Marimekon käytettyjä tuotteita.

Vuonna 2023 Marimekon käyttämistä materiaaleista 21 prosenttia oli kierrätettyjä. Marimekko pyrkii myös lisäämään koko ajan sellaisten tuotteiden määrää mallistoissaan, joissa käytetään vain yhtä kuitua – näin tuotteet ovat helpommin kierrätettävissä elinkaarensa lopussa.

Partioaitta

Partioaitassa myynnissä olevat Patagonia-merkkiset tuotteet on valmistettu kierrätys- tai uusiutuvasta materiaalista.

Pentik

Suurin osa Pentikin huonekaluista on vanhoja entisöityjä huonekaluja tai valmistettu kierrätyspuusta. Pentikin oman tehtaan keramiikan valmistuksessa syntyvä hukkasavi käsitellään uudestaan ja käytetään seuraavan erän valmistamiseen.  Pentikin arvojen mukaisesti he pyrkivät tuotteiden materiaalivalinnoissa suosimaan aina ensisijaisesti kierrätettyjä ja sertifioituja materiaaleja.

Polarn O. Pyret

Polarn O. Pyret myy second hand tuotteita. Lisäksi PO.P vaatteet valmistetaan vähintään 70 %* materiaaleja, joilla on pienempi vaikutus ihmisiin, ympäristöön ja eläimiin. PO.P:n käyttämät vastuullisuusmerkinnät ovat:

 • Global Organic Textile Standard (GOTS)
 • GOTS Made with organic cotton
 • Luomupuuvilla
 • Kierrätetty polyesteri
 • Kierrätetty polyamidi
 • Responsible Wool Standard (RWS)
 • Reclaimed fabrics (valmistettu ylijäämämateriaaleista)
 • LENZING™ ECOVERO™ -viskoosi
 • TENCEL™ Lyocell

*Koskee kaikkia keväästä 2023 alkaen valmistettuja tuotteita.

Ruohonjuuri

Kiertotalouden tukeminen on Ruohonjuurelle tärkeä asia. Melkein kaikki Ruohonjuuren tuotteet ovat täysin kierrätettävissä ja kosmetiikassa on usein hyvät kierrätysohjeet. 35 prosenttia tuotteiden pakkauksista on valmistettu uusiomateriaaleista ja osa itse tuotteista on myös valmistettu uusiomateriaaleista, esimerkiksi SIGG Traveller MyPlanet juomapullot ovat valmistettu kierrätetystä alumiinista, EcoTools meikkisiveltimissä käytetään kierrätettyjä materiaaleja ja nopeasti uusiutuvaa bambua sekä OleHyvä pesuaineille olla tarjolla täyttöpalvelu, jossa asiakas voi täyttää tyhjentyneen pesuainepullonsa edullisempaan hintaan.

Silmäasema

Silmäaseman silmälasikehyksissä ECO ja MonkeyGlasses mallistot ovat valmistettu ainakin osittain kierrätetyistä materiaaleista.

Specsavers

Specsavers liikkeellä on myynnissä ReWear design -kehyksiä, jotka on osittain valmistettu kierrätetyistä ja biopohjaisista materiaaleista. Valmistusprosessissa kierrätetyistä muovipulloista luodaan trendikkäitä ja laadukkaita silmälasikehyksiä.

Suomen Kultakello

Suomen Kultakellolla on myynnissä kierrätys kullasta valmistettuja tuotteita.

Superdry

Superdryn valikoimasta löytyy luomupuuvillasta valmistettuja tuotteita sekä vegaanisia kenkiä.

Synsam

Synsamilla on useita tuotebrändejä, jotka on valmistettu kierrätysmateriaalista, kuten esimerkiksi Fellepini x Sea2See merkki on valmistettu meristä kerätyistä muovijätteistä. Jämptö mallisto on valmistettu 69 % biopohjaisesta materiaalista; puumassasta ja kasviöljyistä. Eco-mallisto on taas valmistettu vanhoista kehyksistä.

Tempur

Tempurin kaikki uudet patjat on varustettu MADE IN GREEN by OEKO-TEX® -merkinnällä. Tämä merkintä varmistaa, että kaikki sertifioidut tuotteet on valmistettu materiaaleista, jotka on testattu perusteellisesti haitallisista aineista vapaiksi. Lisäksi sertifioidut tuotteet on valmistettu ympäristöystävällisissä tiloissa ja sosiaalisesti vastuullisissa työoloissa.

The Body Shop

The Body Shopin valikoimiin on tullut uutena täyttöpakkauksia. He ovat karsineet turhia muovi- ja pahvipakkauksia tuotteiden ympäriltä ja ottaneet uudelleenkäyttömahdollisuuden huomioon useimmissa lahjapakkauksissa.

UFF

UFF:n myymälän valikoimasta löytyy kierrätettyjä vaatteita, asusteita ja kodintekstiilejä kaikenikäisille.

UFF myy ainoastaan käytettyjä ja huolellisesti lajiteltuja tuotteita, joiden tuotto ohjataan kehitysyhteistyöohjelmien hyväksi.

XS-Lelut

XS-Lelut valikoimaan kuuluu mm. Eco Nation pehmoleluja, jotka on valmistettu 100 % kierrätetyistä materiaaleista kuten esimerkiksi kierrätetyistä muovipulloista.

Korjauspalvelut

Seuraavat liikkeemme tarjoavat korjauspalveluita asiakkailleen.

Dressmann XL

Dressmann XL myymälä tarjoaa vaatteiden korjausompelua.

Esprit

Esprit tarjoaa vaatteiden korjauspalvelua, esim. lahkeiden lyhennystä, heiltä ostettuihin tuotteisiin lisähinnalla.

Fonum

Fonum tarjoaa puhelimien korjauspalvelua, niin perushuoltoa kuin isompiakin korjauksia. Rikkoutuneet puhelimet korjataan nopeasti, ilman ajanvarausta ja 24 kuukauden takuulla. Normaalitilanteessa puhelimen saa takaisin jo saman päivän aikana, jopa alle tunnissa tai kauppareissun aikana. Vakuutusasiakkaana saatat olla oikeutettu korvaukseen puhelimesi rikkoutuessa. Saat vakuutusyhtiösi korvauspäätöksen vartissa Fonumin tiskiltä. Korjaamalla puhelimesi pidennät sen elinkaarta ja vähennät näin luontoon päätyvän elektroniikkajätteen määrää.

Halonen

Halonen tarjoaa ompelupalvelun, jossa voi teettää erilaisia muutostöitä Halosen myymälöistä ja verkkokaupasta ostettuihin vaatteisiin. Ompelupalveluihin kuuluu hihojen ja lahkeiden lyhennysten lisäksi mm. nappien ompelu, olkainten lyhennys ja nosto, vetoketjun vaihto sekä erilaiset kavennustyöt. Halonen ostaa ompelupalveluita paikallisesti erillisiltä yrittäjiltä ja ammattitaitoiset ompelijat toimivat yleensä pienyrittäjinä tai toiminimellä.

Halti

Fixaa on Haltin tuotteiden korjausneuvonta, joka pidentää vaatteiden käyttöikää.

NP Housukauppa

NP Housukauppa tarjoaa heiltä ostettujen housujen lahkeiden lyhennyspalvelua.

Partioaitta

Partioaitan kautta saa vaellusjalkineiden uudelleen pohjaukset valmistajalla.

Pentik

Pentik tarjoaa ompelupalvelua heiltä ostetuista kankaista, mutta yhteistyöompelija tekee myös korjausompelua.

PETRIFUN Store

PETRIFUN Store:ssa korjataan heiltä ostettuja vaatteita. Heidän paidoissaan on nappitakuu, mutta jos siitä huolimatta nappi irtoaa tai hajoaa, myymälässä ommellaan napit kiinni.

Polarn O. Pyret

PO.P Repairs on omakustanteinen korjauspalvelu kaikille ulkovaatteille lukuun ottamatta kuravaatteita.  Palveluun sisältyviä korjauksia ovat vetoketjun tai sen osien vaihtaminen, paikkalappujen silittäminen ja nappien tai nepparien kiinnittäminen. Muissa korjauksissa liikkeen henkilökunta arvioi tapauskohtaisesti pystyykö vaatteen korjaamaan niin, että siitä tulee vielä käyttökelpoinen. PO.P VIP-jäsenet saavat yhden ilmaisen korjauksen vuodessa, muut korjaukset tehdään omakustannushintaan.

Specsavers

Specsavers tarjoaa silmälasien ja aurinkolasien korjauspalvelua.

Stockmann

Stockmannin ompelimossa tarjotaan uusien vaatteiden lisäksi myös muualta ostettujen ja käytettyjen vaatteiden korjausta.

Synsam

Synsam tekee pieniä silmälasien korjauksia kuten esimerkiksi nenätyynyjen vaihtoja, aisanpäiden vaihtoja ja kehysten oikaisemista.

Telia

Telia tarjoaa mobiililaitteiden laitehuoltoa.

Ruokahävikin vähentäminen

Seuraavat elintarvikekaupat ja ravintolat pienentävät ruokahävikkiä erilaisin keinoin.

K-Citymarket

K-Citymarket pyrkii mahdollisimman pieneen ruokahävikkiin valikoimahallinnan sekä ennuste- ja tarvesuunnittelun kautta. He suunnittelevat ja toteuttavat tilaustoimintaa tekoälyä ja ennustettavuutta käyttäen pyrkien mahdollisimman tarkkoihin tilausmääriin.

Lisäksi K-Citymarket pyrkii vähentämään ruokahävikkiä mm. seuraavin keinoin:

 • Myymällä ’last change’ eli viimeinen mahdollisuus päädyssä halvemmalla tuotteita, joiden viimeinen käyttöpäivä lähestyy.
 • Myymällä iltaisin oman leipomon hävikkileipäpusseja sekä muita leipäpusseja hintaan 2 €/ 3 leipää.
 • Smooth it tekee päivän smoothiet käyttäen vielä hyviä, mutta esteettisesti rajoittuneita hedelmiä.
 • Myymällä lämpötiskin grillituotteet -50 % iltaisin.
 • Myymällä leipomon irtotuotteet -50 % iltaisin.
 • Lahjoittamalla hävikkihedelmiä eläimille yhteistyökumppaneiden kautta.
 • Lahjoittamalla elintarvikekelpoiset myynnistä poistetut tuotteet Vantaan Yhteisen Pöydän hävikkiterminaaliin viitenä päivänä viikossa ja lauantaisin Vantaan Apuraiteelle.

Prisma

Prisma pyrkii vähentämään ruokahävikkiä mm. seuraavin keinoin:

 • Tarjoamalla punalapputuotteita.
 • Alentamalla elintarvikkeiden hintoja ilta-alessa -60 %.
 • Lahjoittamalla elintarvikekelpoisia elintarvikkeita päivittäin Yhteinen Pöytä hyväntekeväisyysjärjestölle.
 • Lahjoittamalla eläinjärjestöille eläintenruokia, joiden paketit ovat hajonneet, mutta ruoka on kunnossa.
 • Ohjaamalla syötäväksi kelpaamattoman hävikin joko biopolttoaineeksi, rehuksi tai biokaasun tuotantoon.

Ruohonjuuri

Ruohonjuuri myy päiväytyviä tuotteita alennushinnoilla pois päiväyksen lähentyessä.

ResQ – sovellus

ResQ-sovelluksella voit ostaa ravintolaruokaa 30–60 % alennuksella ja samalla pelastat ylijääneet annokset ravintoloista ja kahviloista. Seuraavilla liikkeillämme on käytössä ResQ-sovellus:

 • Arnolds Jumbo
 • Cafe Picnic Jumbo
 • Espresso House (Jumbo & Flamingo)
 • Freshman Jumbo
 • Hokkaido Sushibuffet
 • Jungle Juice Bar Jumbo
 • Rax Flamingo
 • Ravintola Hua Du
 • Waffles & Wine by Flamingo Spa

Vuokrauspalvelut

Seuraavat liikkeemme tarjoavat vuokrauspalveluita.

Synsam

Synsamilla on Lifestyle-konsepti. Lifestyle-sopimuksessa asiakas vuokraa silmälasit Synsamilta. Vuokraus-ajan jälkeen asiakas palauttaa tuotteet Synsamille ja tuotteet kierrätetään. Osa tuotteista päätyy mm. hyväntekeväisyyteen.

Tempur

Tempurin myymälästä voi vuokrata sijauspatjan testattavaksi viikoksi kotiin.

Tunninkuva

Tunninkuva vuokraa Fuji Instax kameran.