Jumbo-Flamingossa tapahtuu öisin kummia – muutostöitä tehdään yövuorossakin 

Tavallisesti Jumbo-Flamingo hiljenee öisin, mutta tällä hetkellä yöllisen rauhan rikkoo piikkauskoneen pirteä ääni. Uudistuvan kauppakeskuksen muutostöiden parissa aherretaan päivin ja öin, jotta asiakkaille koituisi mahdollisimman vähän haittaa.

Jumbo-Flamingon muutostyöt alkoivat heinäkuussa julkisten tilojen lattioiden uusimisella. Kaikkein meluisimmat ja sotkuisimmat hommat hoidetaan yövuorossa. 

– Purkutyöstä syntyy aina meteliä ja roskaa, minkä vuoksi sitä ei haluta tehdä kauppakeskuksen ollessa auki. Lisäksi kierrätysjätteen ja uusien laattojen kuljetus häiritsisi asiakkaita. Öisin teemme myös erilaisia valmisteluja seuraavia työvaiheita varten. Tarkastamme jo puretut alueet, tasoitamme ne uudelleen ja suojaamme asiakasliikennettä varten, projekti-insinööri Rasmus Kald Constilta kertoo. 

Yötyöt ajoittuvat iltayhdeksän ja aamuyhdeksän välille. Tällä hetkellä yövuorossa ahertaa Constin työnjohdon lisäksi muutamia laattojen purkajia ja rakennusmiehiä. Työntekijöiden määrä vaihtelee työvaiheittain ja eri tilanteissa tarvitaan erilaisia osaajia. 

Kaldin mukaan yötöiden tekeminen ei ole rakennusalalla varsinaisesti tavallista. 

– Yleensä öisin työskennellään silloin, kun työstä aiheutuu esimerkiksi paljon meluhaittaa, kuten nyt Jumbo-Flamingon tapauksessa. Jos remontoitava tila halutaan pitää käytössä tai työstä aiheutuu paljon sähkökatkoja, voi olla tarpeen tehdä hommia öisin. Lisäksi todella suurilla työmailla voidaan työskennellä kahdessa tai kolmessakin vuorossa, Kald kertoo. 

Tällä yötyömaalla koittaa pian aamu – ja ilmassa on lupaus jostakin entistä Jumbommasta!   

Jaa somessa