Luvassa entistä Jumbompia yhteyksiä – viihtymään pääsee tulevaisuudessa myös ratikalla

Shoppailemaan autolla, bussilla, pyörällä, kävellen ja jatkossa myös raitiovaunulla! Vantaan ratikka nytkähti pysäkinvälin eteenpäin, kun valtion osuus rakentamiskustannuksista varmistui. Jumbo-Flamingolle ratikka tarkoittaa parempaa saavutettavuutta, ulkoalueiden kehittymistä sekä entistä vahvempaa asemaa Vantaan viihtyisimpänä sylinä.

Vantaan ratikan valmistuttua Jumbo-Flamingo on entistä helpommin saavutettavissa lähestulkoon kaikilla kulkumuodoilla. Kauppakeskuksen oma vierasvenesatama ei ole vielä suunnitelmissa, mutta mahdollisimman helppo kulku tulevien raitiovaunupysäkkien ja kauppakeskuksen välillä on. 

–  Olemme suunnitelleet uudenlaista liikkumisen kokonaisuutta hyvinkin pitkälle. Haluamme, että asiakkaidemme on tulevaisuudessakin mahdollisimman helppo kulkea sekä kauppakeskuksen ulkopuolella että sisällä. Käytännössä tämä tarkoittaa uusia sisäänkäyntejä, paranneltua kevyen liikenteen väylää ja selkeitä opasteita. Emme halua jättää asiakkaitamme pysäkkien ja Jumbo-Flamingon väliin, vaan alueelle on kaavailtu jotain ihan uudenlaista, kertoo Jumbo-Flamingon kauppakeskusjohtaja Olli Lehtoaro.

Jumbo-Flamingon suurimman omistajan Vantaan Valon toimitusjohtaja Jukka Vakula muistuttaa, että kauppakeskusten ykköseen on aina ollut helppo saapua autolla ja näin tulee olemaan myös jatkossa.

– Saavutettavuuden parantaminen ei ole joko–tai-kysymys, vaan ratikka tuo yhden palan lisää jo nyt toimivaan kokonaisuuteen, Vakula sanoo.

Ulkotiloilla harppaus kohti todellista kaupunkikeskusta

Tulevan raitiotien rakentamisen yhteydessä Jumbo-Flamingon alueelle tullaan tekemään paljon muutakin kuin vain raiteet ja pysäkit. Samalla kun kulkua pysäkkien ja kauppakeskuksen välille luodaan, ulkotilat kehittyvät ja muuttuvat kokonaisuudessaan viihtyisämmiksi.

– Tulevaisuudessa Jumbo-Flamingo ikään kuin aukeaa ulospäin. Avoimet ja viihtyisät ulkotilat ovat tärkeä harppaus Jumbo-Flamingon kehittymisessä todelliseksi kaupunkikeskukseksi, Lehtoaro kuvailee.

Jumbo-Flamingossa on tällä hetkellä käynnissä Entistä Jumbompaa -uudistus, jossa on jo huomioitu näitä tulevaisuuden tarpeita. Loppuvuodesta 2024 valmistuvat muutostyöt ovat yksi askel Jumbo-Flamingon kehittämisessä, ja ratikkaan liittyvät muutostyöt ovat seuraava vaihe.

Kaupallinen keskus ja palvelukeskittymä entistä suuremmalle joukolle ihmisiä

Ratikan valmistuessa Jumbo-Flamingoon pääsee kätevästi kahdelta pysäkiltä. Varsinainen kauppakeskuksen pysäkki tulee Rälssitielle Jumbon ja Flamingon väliin. Toinen pysäkki tulee Tasetien ja Lentoasemantien risteykseen. Ratikka yhdistää Jumbo-Flamingon myös Aviapoliksen ja Tikkurilan rautatieasemiin, metroon sekä lentoasemaan.

– Ratikan valmistuttua Jumbo-Flamingoon on entistä helpompi saapua joukkoliikenteellä nykyistä laajemmalta alueelta. Lisäksi radan varteen nousee uusia asuntoja ja työpaikkoja. Tulevaisuudessa olemme kaupallinen keskus ja palvelukeskittymä entistä suuremmalle määrälle ihmisiä, Lehtoaro sanoo.

Jumbo-Flamingo haluaa olla Vantaan viihtyisin syli, eli oman naapurustonsa ja lähialueensa kaikille avoin kaupunkikeskus. Ratikka helpottaa tätä tavoitetta palvelevaa, pitkän aikavälin määrätietoista kehittämistä.

– Linja-autoihin verrattuna ratikka on pysyvämpi vaihtoehto. Bussi voi kulkea tänään jossain ja huomenna muualla, joten raiteet luovat paremmat edellytykset pitkäjänteiselle alueelliselle kehitykselle. Muualla toteutetuista raitiotieprojekteista tiedämme, että alueelliset vaikutukset ovat hyvin positiivisia, Vakula sanoo.

Ratikan rakentaminen aloitetaan mahdollisimman pian, viimeistään vuonna 2025. Rakentamisen on arvioitu kestävän noin viisi vuotta. Ihan vielä ei siis kannata mennä pysäkille odottamaan, mutta onneksi Jumbo-Flamingoon pääsee jo tälläkin hetkellä melkein kaikilla muilla kulkupeleillä. Paitsi sillä veneellä.

Tervetuloa viihtymään!

Jaa somessa