Autoilijan palvelut

PYSÄKÖINTI

Jumbossa on 4600 maksutonta 5h-pysäköintipaikkaa.

SÄHKÖAUTOT

Jumbon parkkihallista löytyy yhteensä 76 sähköautojen latauspistettä. Latauspisteiden yhteistyökumppanimme on Recharge, jonka hinnaston mukaisesti latauksesta veloitetaan.

Latauspisteet sijaitsevat pysäköintihallissa P1 market-tasolla, P2-tasolla sekä kauppakeskuksen pääsisäänkäynnin ja Stockmannin pääsisäänkäynnin edustoilla P3-tasolla. Latauspisteet tunnistaa vihreästä valosta sekä kyltityksistä.

 

GOPARKING-LENTOPYSÄKÖINTI

GoParking lentopysäköinti palvelee Jumbon P5-tasolla Helsinki-Vantaan lentoasemalle autolla saapuvia matkustajia. Palvelu sisältää maksuttoman kuljetuksen Jumbon pysäköintialueelta lentokentälle ja takaisin. Lentopysäköinti palvelee 24/7.

Lue lisää palvelusta osoitteesta: www.goparking.fi

YHTEISKÄYTTÖAUTOT

Yhteiskäyttöiset 24Rent ja 24Go -autot löytyvät myös Jumbosta ja ovat apunasi aina kun tarvitset autoa Jumbo-reissullasi! 24Rent -auto voidaan ottaa käyttöön pitemmäksi aikaa ja auto palautetaan tällöin takaisin Jumboon. 24Go -auto toimii minuuttiveloitteisesti kuten sähköpotkulaudat ja voidaan palauttaa muille sovelluksen tarjoamille pysäköintialueille ympäri Helsinkiä.

Sekä 24Rent että 24Go -palvelut toimii nopeasti ja kätevästi puhelimellasi. Käytössäsi on uudet ekologiset vähän polttoainetta kuluttavat autot. Kirjaudu ja rekisteröidy valitsemaasi palveluun osoitteessa 24Rent.fi tai 24go.fi.

24Rent -palvelu
24Rentissä voit vuokrata auton käyttöösi minimissään 2h ajalle ja maksimissaan jopa kuukaudeksi. Varauksesi aikana auto on käytössäsi kuin mikä tahansa vuokra-auto. 24Rent -auto palautetaan käytön jälkeen omalle paikalleen Jumbossa.

24Go -palvelu
All inclusive-palvelu toimii kellon ympäri eikä sinun tarvitse huolehtia edes pysäköinti- tai polttoainekustannuksista niiden sisältyessä palvelun hintaan. Käytöstä veloitetaan minuuttiperusteisesti, joten maksat ainoastaan siitä ajasta kun käytät yhteiskäyttöautoa päivittäiseen liikkumiseesi.

Alla olevasta pohjakartasta näet mistä yhteiskäyttöautot löytyvät Jumbon P3-parkkihallista, heti sisäänajon luota. Parkkitalossa on kolme autopaikkaa, jotka on varattu yhteiskäyttöautoille ja ne sijaitsevat P3-tasolla sisäänajon lähettyvillä

Kierrätys

Kierrätä kauppareissulla

Jumbossa voit kierrättää monenlaiset kotitaloudessa syntyvät kierrätysmateriaalit.

Kierrätyspisteemme löytyy Lentoasemantien puoleiselta ulkopaikoitusalueelta.

Mitä voi kierrättää?

  • Lasi
  • Kartonki
  • Paperi
  • Pienmetalli
  • Muovikassit ja -pakkaukset
  • Vaatteet

Aluekeräyspistettämme ylläpitää HSY (Helsingin seudun ympäristöpalvelut) sekä Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy.

Pst! Muistathan aina tarkistaa kierrätyspisteen ohjeista, mitä mihinkin kierrätyslaatikkoon saa ja ei saa laittaa.

Pullonpalautus

Jumbon pullonpalautuspisteet sijaitsevat parkkitasoilla P1 ja P3. Löydät sijainnit myös merkittynä punaisilla palloilla sivun alalaidasta.

Pullonpalautushuoneiden yhteydestä löytyvät myös keräysastiat kirkkaalle ja värilliselle lasille, pienmetallille sekä paristoille.

Pullotalon pullonpalautuspisteet aukeavat klo 6:15.

SER-jäte

SER-kierrätyspiste löytyy P3-tason pullonpalautushuoneesta, mihin voi tuoda mustekasetteja, käytöstä poistettuja sähköisiä pienkoneita, matkapuhelimia akkuineen sekä loisteputkia.

 

Kauppakeskuksen ekoteot

Kauppakeskus Jumbon vastuullisuustoiminnan painopisteitä ovat kierrätys ja energian säästäminen.
Pyrimme toiminnallamme pienentämään jätemääriä, kierrättämään suurimman osan kauppakeskuksen kierrätyskelpoisesta jätteestä.

Etsimme myös jatkuvasti uusia keinoja sähkön, kaukolämmön ja vedenkulutuksen hillitsemiseksi.

Kierrätämme jopa leipää!
Bio- ja energiajätekeräilyn tehostaminen, sekajätteen määrän pienentäminen.
Kaikki eläinperäinen pakattu tai pakkaamaton elintarvikejäte laitetaan biojätekeräykseen, josta se toimitetaan käsittelylaitokseen ja siitä tehdään multaa tai biokaasua.

Hypermarketeissa ja ravintoloissa syntyvä leipä- ja leipomojäte kerätään erikseen ja niistä valmistetaan ihan tässä lähellä, Vantaalla, sijaitsevassa bioetanolilaitoksessa bioetanolia. Jopa leipä- ja leipomojätteen keräilyssä käytettävä keräysauto käyttää tätä bioetanolia.

Jätteet omille paikoilleen
Jumbon liikkeistä aiheutuva jäte lajitellaan tarkasti.
Lähes kaikille jätteille on oma keräysastiansa; pakkauslasille, pakkausmetallille, pakkausmuoveille, energiasäästölampuille ja loisteputkille. Jumbossa ei käytetä enää raskasmetalleja sisältäviä loisteputkivalaisimia. (Nykyisten led-valaisimien sähkönkulutus on 1/3 osa loisteputkiin verrattuna.)

Liikkeissä syntyvä pahvi ja kartonki kerätään energiajätteeksi. Muovit puristetaan paaleiksi puristimissa ja metalliset kurkku- ym. purkit puristetaan kasaan ja kerätään metallijätteinä.

Valoa vain tarvitsevalle kansalle!
Kauppakeskuksen huolto- ja porraskäytävissä on liiketunnistimet, jotta valot eivät olisi turhaan päällä.
Jumbon valomainokset toimivat led-tekniikalla.

Sopivaksi säädetty
Kauppakeskuksen rakennusautomaatio on uusittu ja ilmanvaihtokoneet saneerattu niin, että ilmanvaihtoa pystytään säätämään entistä tarkemmin olosuhteiden ja kävijämäärien mukaan.

Liikutaan kun tarvitaan
Jumbon liukuportaat ja -nauhat on varustettu stand-by -toiminolla, eli ne eivät pyöri tai pyörivät erittäin hitaasti, silloin kun niissä ei ole kulkijoita.

Lapset

Jumbosta löytyy paljon hyödyllisiä ja hauskoja palveluja erityisesti lapsiperheille.

Leikki on lasten työ

Kauppakeskuksen Jupu Pupun leikkipaikassa perheen pienimmät voivat ostosten lomassa viihtyä pidempäänkin. Leikkipaikassa on muun muassa liukumäki sekä pehmoallas. Jupu Pupun leikkipaikka sijaitsee Hesburger-ravintolan vieressä, Jumbon ensimmäisessä kerroksessa.

Leikkimahdollisuuksia on myös Robert’s Coffee -kahvilan vieressä, josta löytyy interaktiivinen leikkimatto, jossa ui kultakaloja ja vilistää sammakoita.

Leikkialueen vierestä, Stadiumia vastapäätä, löytyy leikkinurkkaus, jossa voi seikkailla avaruusteemaisessa ympäristössä.

Prisman sisältä, leluosaston läheisyydestä löytyy pieni lasten kiipelynurkkaus ja viihdekeskus Flamingon puolella löytyy myös lasten sisäseikkailupuisto Funpark By Flamingo Spa.

Vaipanvaihtopisteet ja lastenhoitohuone

Jumbosta löytyy yhteensä viisi vaipanvaihtopistettä vessojen yhteydestä.

Jumbon viihtyisässä ja tilavassa lastenhoitohuoneessa vauvan hoito sujuu lapsiystävällisissä tiloissa. Tilavin lastenhoitohuoneemme sijaitsee 1. kerroksessa Hesburgerin vieressä ja sieltä löytyy myös mikro sekä rauhallinen imetysnurkkaus. Lastenhoitohuoneemme yhteydestä löytyy myös automaatti, josta asiakkaamme saavat ostettua yksittäisiä vaippoja, valipalaa ja lasten puhdistuspyyhkeitä. Kaikki vaipanvaihtopisteet ja lastenhoitohuone on merkitty alla oleviin pohjakarttoihin punaisin palluroin.

Lastenrattaat lainaan ostosten ajaksi

Jumbosta löytyy myös muutama kappale lainattavia lastenrattaita, joita voit tiedustella keskusaukiolla sijaitsevalta asiakaspalvelupisteeltämme.

Infopisteeltä saa myös käteviä lasten vaatteisiin kiinnitettäviä yhteystietotarroja, joihin voi kirjoittaa vanhemman nimen sekä puhelinnumeron, jotta vanhempaan saa pikaisesti yhteyttä, mikäli lapsi päättää lähteä ei-toivotulle seikkailulle kauppakeskukseen.

Myös kauppaostokset sujuvat kätevästi useiden erilaisten ostoskärryjen kanssa, jotka on suunniteltu varta vasten lapsiperheitä ajatellen. Jumbosta löydät ostoskärryt, joista löytyy istuin mm. pienille vauvoille, kahdelle lapselle tai yhdelle lapselle. Myös autonmalliset lastenkärryt tekevät ostosreissusta entistä mukavamman.

Jupu Pupu

Jumbon oma Jupu Pupu -maskotti viihdyttää lapsia kauppakeskuksen käytävillä erityisesti juhlapyhien aikaan. Tietoa Jupu Pupun vierailuista Jumbossa löydät aina kauppakeskuksen Facebookista sekä tapahtumat -sivuilta.

Jupu Pupu