Jumbo-Flamingo maalautti seinäänsä vantaalaisten mielenmaiseman

Jumbo-Flamingon ulkoseinään, Stockmannin päässä sijaitsevaa sisäänkäyntiä vastapäätä, on valmistunut lähes 15 metriä korkea muraaliteos, jossa yhdistyvät ajankohtaisuus ja vantaalaisille tutut teemat. Teoksen takana ovat vantaalaiset taiteilijat Riika Anundi ja Anna Semerdjiev. Teos kuvaa tekijöidensä mukaan vantaalaisten mielenmaisemaa ja siitä on löydettävissä monia vantaalaisille tuttuja teemoja Vantaanjoesta mandariinisorsaan.

Muraalin pääelementti on Vantaanjoki, joka kiemurtelee teoksessa kasveineen ja eläimineen. Vantaalla voikin nähdä luonnon ja sen ihmeet läheltä, olemalla samalla lähellä toista ihmistä ja palveluja. Ihmishahmo luonnon keskellä kuvastaa sitä, miten Vantaan kaikissa kaupunginosissa asukkaat elävät lähiluonnon keskellä sopusoinnussa eläinten kanssa.  Hahmo on samalla arkisuudessaan tuttu naapurimme tai ihmisasuinen joen henki.

Maalaukseen on kuvitettu yhteen liitetyt kädet. Pieni yksityiskohta on ajankohtainen viittaus siihen, miten vantaalaiset auttavat toisiaan ja miten kaupunki rakentuu erilaisista, eri-ikäisistä yksilöistä, joille kaikille löytyy paikkansa.

Vantaalla linnut ovat näkyvä osa lähiympäristöä ja tänä vuonna Vantaalla vietetäänkin Lintujen teemavuotta. Tästä syystä teokseen on haluttu kuvittaa uhanalaisia lintulajeja sekä kohuttu mandariinisorsa kaupungin teemavuotta kunnioittaen.

Maisemani, kotini -niminen muraali Jumbo-Flamingon seinässä on pysyvä taideteos ja ihasteltavissa Stockmannin päässä sijaitsevia ulko-ovia vastapäätä.