Kauppakeskus Jumbo-Flamingoon on tehty vuoden 2021 aikana mittava energiatehokkuusinvestointi. Uuden energiankierrätysratkaisun myötä päivittäistavarakaupoista ja kiinteistön jäähdytysverkostoista ja poistoilmasta syntyvä hukkalämpö saadaan kerättyä talteen ja hyödynnettyä Jumbon lämmityksessä.

Investoinnin vaikutukset ovat merkittävät. Lämmitykseen käytettävän energian tarve laskee 4 500 megawattituntia vuodessa, mikä on peräti 75 prosenttia kiinteistön lämmitykseen kuluvasta energiasta. Säästyneellä energialla lämmitettäisiin 300 vantaalaista omakotitaloa vuosittain.

Kauppakeskukseen rakennettu lämpöpumppujärjestelmä kerää muun muassa K-Citymarketin ja Prisman kylmälaitteistoista syntyvän hukkalämmön talteen, kun aiemmin lämmin ilma johdettiin ulos kiinteistöstä. Investointi oli luonnollinen askel siinä kohtaa, kun markettien kylmälaitteistoja oltiin vaihtamassa uusiin. Uusi energiankierrätysratkaisu vähentää myös talotekniikan tulevia korjausinvestointitarpeita.

Kauppakeskus Jumbo-Flamingo etsii jatkuvasti uusia keinoja parantaa ympäristötehokkuutta sekä vähentää päästöjä, energiankäyttöä ja jätteitä kaikissa toiminnoissaan.

Lue koko tiedote aiheesta tästä.